Seçim sonuçları CHP açısından büyük zafer anlamına geliyor
31.03.2024 - 22:46

İrfan Akyol

İrfan Akyol

CHP’liler bu halk bize oy vermez, algısını artık bir tarafa atmalılar, eğer PKK ya da FETÖ yerine halkla omuz omuza verebilirlerse görüyorsunuz CHP’ye bu millet oy veriyor. Seçimin sonuçlarına göre CHP, AK Partiyi hem de çok net bir şekilde yendi. Bunun önemi gerçekten çok fazla..

Bursa, Balıkesir, Kütahya, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Giresun, Erzincan, Gümüşhane, Çankırı, Afyon, Uşak, Burdur, Isparta, Denizli ve büyük bir şok olarak Adıyaman AK Parti’nin kaybettiği iller… Bu illerin büyük bir bölümünü CHP aldı. Ayrıca Konya, Kayseri gibi illerde de AK Parti çok büyük kayıplar içinde. Mesela Konya’daki kayıp, nerede ise yüzde 30’u buluyor. Hatta MHP'yi de içine katın, AK Parti ile MHP'nin kaybı yüzde 30'u aşıyor. Türkiye genelinde ise kayıp yüzde 10 civarlarında... Bu sonuç AK Parti açısından yenilir yutulur bir sonuç değildir, büyük bir yenilgidir, belirtelim. Evet bu seçim milat bir seçimdir, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar tam anlamıyla kaybettiği ilk seçim bu seçimdir. Bu seçimin ciddi siyasal sonuçları olacaktır. Vurdum duymazlık, şatafat, millete yukarıdan bakma mantığı ağır bir yenilgi aldı. Türkiye Yüzyılı derken sefalet yaşıyoruz, AK Parti’nin öngördüğü Yeni Yüzyıl böyle mi olacak?

Evet egemen güç haline gelmiş isimlerle hareket edip samimi insanları görmezden gelmek, baskılamak, itibarsız bir sürü insanı itibarlıymış gibi millete sunmak, adamın bütün yanlışlarını söylememize rağmen AK Parti'de ağababa bir kaç kişiyle arası iyi diye çok yanlış insanları doğru insanlarmış gibi sunmak neticesinde AK Parti bu ağır yenilgi ile karşı karşıya kaldı. Halkı dinlemediler, halk fakirim dedi, ciddiye almadılar... Halkı dinlemeyenin sonu böyle oluyor. 

Milletin içinde kaybettiğine inanan, iktidar tarafından baskılanan, kendi görüşlerine değer verilmediğine inanan kesimler net bir şekilde tavrını ortaya koymuş ve CHP’yi birinci parti haline getirmiştir. Bu sonuçların değerlendirmelerini yaparken mazlumlara dokunulmadığı görülmelidir, bu sonuçlar değerlendirilirken, birilerinin el üstünde tutulurken, birileri iktidarın bütün imkanlarından faydalanırken, savurganlık alıp başını gitmişken, buna halkın sessiz kalması zaten söz konusu olmazdı, bunu görmelisiniz. Siz önce faize "Nas" der, sonra da yüzde 50’ye çıkarırsanız, buna bu halkın tepki göstermesinden daha doğal zaten ne olabilir. Evet ağalar beyler, bu millet sizden razı değil, bu siyasetten halk razı değil. Anlamalısınız artık.

Gençlik ahlaksızlaştı, gençlere medeniyetimizin unsurlarını anlatamıyoruz diyoruz, hafız yetiştirdik, diyorlar, iyi de yetiştirdiğiniz hafızlar haram yiyebiliyorsa o zaman yetiştirdiğiniz hafızların ne önemi var. Biz milletin ahlakı, edebi kalmadı, diyoruz bize yapılan beton binalar anlatılıyor. İşte halka dokunamaz, müteahhitlerinizi zenginleştirirseniz halkın size yanıtı bu oluyor. Bu sonuç gerçekten çok önemli ve gerçekten çok değerli.

AK Parti’nin medya yönetimi hem yerelde hem de ulusallarda çok kötüydü. Bir kere Konya’da mesela Mehmet Köseoğlu’na medyayı kapatmak, Türkiye genelinde de etkin ana akım medyada AK Parti’nin dışında hiçbir partiye yer vermemek gerçekten çok kötü bir yönetime işaret ediyor. Çünkü bu beraberinde muhalefeti mazlumlaştırırken, iktidarı ise mazlumluğun karşısında ne varsa o noktaya sürüklemiş oluyor. TRT’de en azından TBMM’de grubu bulunan partilere aynı ölçüde yer verilmeliydi, çünkü TRT AK Parti’nin değil, bu milletindir. Bu noktada yapılan hataları umarız ki görürler ve yaptıkları yanlıştan dönerler. Konya'da Ahmet Bilgiç, mesela umarım medya yönetiminin ne kadar yanlış olduğunu anlar. Bu başarısızlığı Konya il teşkilatı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı da umarım  görür. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunu görmelidir. Bu metot doğru bir metot değil ve takip edilen yönetim çok fazla mazlum oluşturuyor, çok düşman oluşturuyor. Bakın AK Parti Konya’da yüzde 30'un üzerinde oy kaybetti. Gönül yok, zorlama var. Böyle yönetim olur mu? Bozkır, Seydişehir, Cihanbeyli, Ereğli, Akşehir ne oldu? Gitti… İnanın böyle devam ederlerse gidiş buralarla da sınırlı kalmaz, artık görmeliler. Böyle medya yönetimi olmaz, artık net bir şekilde bilmeleri gerekiyor. Zulüm ile abat olunmaz, zulüm ile başarılı olmak isteyenin hali berbat olmaktır.

Bununla birlikte, artık şunu herkes çok iyi bilmelidir, Ekrem İmamoğlu, ülkemizde en önemli 2. Siyasi figürümüzdür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hem de 3 defa yenmiş bir isimdir, bunu da buraya bir not olarak yazalım.

Mansur Yavaş’ı zaten biz biliyorduk, mütevazı bir insandı, öyle devam etti, öylece de Turgut Altınok’u, dolayısıyla da AK Partiyi tarihi bir netice ile yenmiş oldu. Ne diyelim, çalışmaya hizmete devam.

Yeniden Refah Partisi’nin başarısını da burada not edelim. Gerçekten değerli bir başarı bu onu da ifade edeyim. Şimdi Yeniden Refah Parti’sinin yapması gereken teşkilatlarındaki dağınıklıkları toparlamak ve yeni bir solukla yoluna devam etmektir.

İYİ Parti’nin bittiği bir seçim süreci oldu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi… Bunun elbette ülkücü camiada bir sonucu olacak ama nasıl bir sonucu olacağını ilerleyen süreçte net görürüz.

Murat Kurum’a Sayın Recep Tayyip Erdoğan sahip çıkmalıdır, çünkü İstanbul’da kaybeden aslında Murat Kurum değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolayısıyla da iktidarın takip ettiği ekonomi politikalarıdır. Bunu herkesin çok net anlaması ve bu doğrultuda adımlar atması çok değerlidir.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamaları çok olumlu, onu da belirteyim. CHP bu aşamadan sonra kapsayıcı olmalı, kimsesizlerin kimsesi olmalı, halka dokunmaya, halkın dertlerini gündeme getirmeye devam etmeliler. Başarı böyle olursa bir anlamı olacak.

Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum ve umarım yeni kapıların da açılmasına vesile olur.

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN