Terörü Besleyen ABD’den NATO zirvesi odaklı DEAŞ operasyonu…
09.07.2023 - 17:11

İrfan Akyol

İrfan Akyol

İnternet sitemizde de yayınlamaya çalıştık, Türkiye’nin Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesinde en önemli gündem maddesi Amerika Birleşik Devletleri’nin terör örgütlerine verdiği destek olacaktır.

Bunun böyle olacağı anlaşılınca da tabi ABD hemen operasyonlara, ayak oyunlarına başladı.

DEAŞ’ın son kullanma tarihini uzatmaya, insanlığa ihanet ederek iğrenç bir şekilde desteklemeye devam ettiği terör örgütünü yönelik yürüttüğü kirli ilişkilerini savunabilmek için “DEAŞ liderini öldürdük”, açıklaması yapıyor.

Ne DEAŞ’mış bu…

Lideri falan bitmiyor…

Amerika’ya lazım oldu, çıkar bir lider.

ABD öldürsün, terör örgütü PKK’yı da bu kirli oyunlarla desteklemeye devam etsin…

ABD ne olur anlasın, bunu Türkiye yemez, yemiyor da zaten.

ABD, DAEŞ lideri Usame El Muhacir'in öldürüldüğü açıklıyor, bir taşla bir sürü kuş vurma derdinde…

Rusya’yı sanki ABD’nin DEAŞ operasyonuna engelmiş gibi göstermeye çalışıyor, PKK terör örgütüne desteklerini legalleştirmeye çalışıyor vs.

Açıklamayı da ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM)  yapıyor… Yani Suriye’deki PKK’nın koruyuculuğunu, hamiliğini yürüten eli kanlı, kirli bir ABD kuruluşu…

Şundan emin olun, ABD, bu kirli operasyonlarla bir mesafe kat edemez. Buna Türkiye müsaade etmez.

Türkiye açısından, en önemli tehdit PKK’dır, PKK’nın Suriye uzantısı terör örgütleridir ve bununla birlikte FETÖ’dür.

Ama ABD, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne kast etmiş bu insanlık düşmanı terör örgütlerini desteklemeye devam ediyor.

Böyle bir müttefik olmaz, Türkiye, PKK’yı destekleyen bir ülke ile özünde kesinlikle müttefik olmaz, bunu herkesin bilmesi gerekiyor.

Şundan da emin olun, şu anda Amerika’nın yalanlarının aksine DEAŞ operasyonel bir güç durumunda değil. Bugün için Suriye’nin doğusundaki en büyük tehdit ABD’nin destekledi PKK terör örgütüdür.

Bu örgüt, Marksist bir örgüttür, Suriye halkı için de Irak halkı için de en büyük tehdit bu örgüttür.

Anlıyoruz, ABD sanki DEAŞ operasyonel bir terör örgütüymüş gibi lanse etmeye çalışıyor, varsayalım öyle. ABD’de Avrupalılar da şunu bilmelidir, DEAŞ ile mücadele edebilecek bölgedeki tek güç Türkiye’dir. Daha önce mücadele etmiş, DEAŞ’a tarihinin en büyük yenilgisini yaşatmıştır. Eğer bugün de DEAŞ bir güçlenme eğiliminde ise bunun da önüne geçecek olan Türkiye’dir.

Ama bakın tabloya, Amerika Birleşik Devletleri ile NATO müttefikimiz birçok ülke bu terör örgütlerinin hamisi durumunda, Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklemek yerine NATO üyesi ülkeler terör örgütlerini destekliyor.

Bunu Türkiye’nin kabul etmesi mümkün değildir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da zaten NATO zirvesinde muhataplarına iletecektir.

Türkiye hem istihbari olarak hem de bütün coğrafik unsurları ile bölgeyi en iyi tanıyan ülke Türkiye’dir. Bölgenin bütün kılcal damarlarını bilir Türkiye, durum bu iken ABD yalan yanlış, uydurulmuş operasyonlarla medyada bir algı operasyonu yapabilir ama Türkiye’yi kandıramaz.

ABD’yi anlıyoruz, NATO zirvesinde PKK’nın Suriye uzantısı terör örgülerini destekleme gerekçesi olarak sunacak bu operasyonları…

DEAŞ, yani onların tabiri ile IŞİD tehdidi devam ediyor, diyecekler ve Türkiye’nin tezlerinin karşısında bir antitez olarak bu terör örgütü ile mücadele için de PKK’yı desteklediklerini anlatmaya çalışacak…

Ama daha önce defalarca Türkiye bu çıkışların bir anlam ifade etmediğini zaten muhataplarına anlattı.

İt ite kırdırılmaz, bir terör örgütü bir başka terör örgütünü legalleştirmek için kurulup sonra da terör örgütünü yok etmek için terörü destekleyeceğiz diye bir argüman olamaz…

DEAŞ’ı zaten ABD kurdu…

PKK gibi eli kanlı bir terör örgütüne bu bölgede siyonizme hizmet ettirmek için bir devlet kurdurmak için kurduğu bugün zaten çok net görülüyor da…

Amerika, hemen bu haberi servis ediyor, özellikle Türkiye’deki bazı basın yayın organlarında uzun uzun verilmesini sağlıyor, sanki gündemimiz Amerika’nın kirli operasyonlarıymış gibi haber bültenlerinde ABD’nin NATO zirvesi odaklı operasyonlarını dinliyoruz…

Ama ABD emin olsun, Türkiye burada ABD’nin oynadığı büyük oyunu görüyor. ABD’nin kurduğu bir terör örgütünü ortadan kaldıracağım ayağından PYD-YPG’yi legalleştirmeye çalışmasını bu millet kabul etmez.

Amerika Birleşik Devletleri bu kirli oyunu oynamaya devam ettiği sürece, şunu çok net biliyoruz ki Türkiye kesinlikle bu bölgede ABD ile birlikte hareket etmeyecek, ABD’nin eylemleri illegaldir, bölgeye katkı yapmıyor, bunu Türkiye her ortamda ifade etmeye devam edecektir.

Amerika kanlı tarihine yeni kanlı tarihler eklemeye devam ediyor, biz Türkiye vatandaşları olarak bunu görüyoruz, devletimiz bunu görüyor.

Terör örgütlerinin liderlerini Amerika koruyor, coğrafyamızı terör güçlerinin egemen olduğu bir merkeze dönüştürmeye çalışıyor, yalan yanlış operasyonlarla bizim gözlerimizi boyamaya çalışıyor.

İsrail mesela katliam yapıyor, buna ses çıkarmayan ABD, bir lider atıyor bir terör örgütüne ve onu da öldürdük diye bir başka terör örgütünü legalleştirmeye çalışıyor.

Ne kadar kirli işler bunlar. İnsanlığa hiçbir şekilde hizmet etmeyen, hatta ihanet eden bu operasyonlarla Türkiye’nin terörle mücadelesini ABD engelleyemez.

Amerika Birleşik Devletleri’nin, asimetrik metotlarla alçak bir şekilde ortaya koyduğu Türkiye düşmanlığının, Türkiye’nin vatandaşlarında derin bir kine neden olduğunu buradan yazalım.

DEAŞ terör örgütüdür, zaten Türkiye DEAŞ ile gerçek anlamda tek mücadele eden NATO üyesi ülkedir.

Ama DEAŞ’la mücadele de, bölgedeki diğer konular da ABD’nin istediği şekilde olmaz, olamaz, çünkü ABD’nin takip etmeye çalıştığı iğrenç metotlarda bölge halkı yok, insanlar yok, sadece ABD’nin kirli operasyonlarına dayanaklar var, kirli çıkarları var, ABD’nin sömürüsüne dayanaklar var.

Türkiye, bölgede DEAŞ ile mücadele edilecekse bunu yapabilecek tek güçtür.

Petrol kuyularının kontrolünü PKK’nın kontrolüne ver. Geniş bir bölgeyi PKK’nın kontrolüne ver, burada kirli bir oyunu hayata geçirmeye çalış ve bunu da Türkiye’ye rağmen yapabileceğine inan, yalan yanlış operasyonlarla da kontrolündeki medyaya haber pompala ve bütün dünyanın senin yalanlarına inanmasını bekle…

Bunlar olmaz.

ABD lafı uzatmamalıdır, FETÖ’nün liderini Türkiye’ye teslim etmelidir, Türkiye’nin F35’lerini Türkiye’ye teslim etmelidir, F16 konusunda Türkiye’nin beklentilerini karşılamalıdır, Yunanistan’dan defolup gitmelidir.

ABD’nin Suriye’deki PKK terör örgütü militanlarını yerel Kürt halkmış gibi gösterme propagandalarını bırakması lazım, PKK terör örgütünün uzantılarını desteklemeyi bırakması lazım…

Bunları yapmadığı sürece Türkiye, belki şu an için idareyi maslahat için ses çıkarmasa bile, ABD’nin kirli oyunlarının hepsini kaydedecek, gerektiği zamanda, günü geldiği zamanda bu kirli, iğrenç ilişkilerin, Türkiye düşmanlığının hesabını da ABD’ye soracaktır.

Amerika NATO zirvesinde Türkiye’ye karşı kullanmak üzere kirli operasyonlar yaparak bir yere varamaz.

Hiç şüphesi olmasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ABD’nin kirli oyunu çok net görmektedir.

Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO zirvesinde bu kirli operasyonlarla bir geri adım atması mümkün değildir, DEAŞ’ın son kullanma sürecini uzatarak Amerika bölgede terör örgütü PKK’yı legalleştiremez, Türkiye buna müsaade etmedi, etmeyecektir, zaman bunu ABD’ye çok acı bir şekilde gösterir. Bundan hiç şüphesi olmasın.

 

 

 

 

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN