Değişim muhalefetten başlamalı
30.07.2023 - 14:43

İrfan Akyol

İrfan Akyol

CHP’li ve İYİ Partili dostlarımla konuşurken Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise kazanma şansı olmadığını ifade ediyorduk.

Tabi onlar bana kızıyordu, çünkü çok ciddi bir ekonomik kriz vardı ve bu büyük bölümü ile iktidarın hataları neticesinde oluşmuştu, (nas kavramını unutmayalım, faiz konusunda zamanında etkin adımlar atılmaması, IMF ile ve Batı ile ısrarlı bir şekilde sıkıntılı bir süreç varmış gibi konuların yürütülmesi ve en önemlisi de Türkiye’nin ekonomik ve stratejik gücüne aşacak şekilde uluslararası angajmanlara girişilmesi gibi önemli konular) ve fakat buna rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını söylemem onlarda inanılmaz bir can sıkıntısı oluşturuyordu.

Ama netice ortada, Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gerçekten çok değerli bir tahlil yapmış Isparta’da, eğer siyasette alınan sonuçlar için vatandaşa kızan varsa çıksın evine gitsin otursun ve bu işleri bıraksın, ama bu şatlara rağmen kazanabileceklerine inananlar varsa da siyasete devam etsinler.

Şimdi CHP’li dostları görüyorum, çok öfkeliler, çok kızgınlar, çok kırgınlar.

Hem kandırılmış hissediyorlar kendilerini hem de çok net görünüyor acı çekiyorlar.

Her şeyi anlıyorum ama depremzede kardeşlerimize karşı yapılanları kabul edemiyoruz, açıkça yazayım, bu konuda insaflı CHP’li dostlarımızdan daha inandırıcı açıklamalar yapılmadı bu da hepimizi üzüyor onu da belirtelim, onun dışında onları anlıyoruz ama suhulet de önemli akıllarından lütfen çıkarmasınlar.

Bu kadar öfke önce sahibini yakar, bilginiz olsun. Sakin olun biraz.

Bir kere şunu bilmeleri gerekiyor, Cumhuriyetimizin 100. Yılında zaten ülkemizi yönetmek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkıydı.

Ülkemizi derledi, toparlardı, geliştirdi, büyüttü, düşmana karşı koydu, ülkemizi kimseye yem etmedi.

Birliği dirliği sağladı ve doğal olarak da zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bunu hak etti.

Siz de bunu anlayacaksınız, biraz geç olacak belki ama güç olmayacak bilginiz olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu artık genel başkan olarak kalamaz, bunu görebiliyoruz. Eğer kalırsa yerel seçimlerde çok büyük bir yenilgi alacak CHP, bunu umarım görebiliyorlardır.  

Sayın Kılıçdaroğlu bundan emin olsun, halk referandumu yaptı, Kemal Kılıçdaroğlu ile bu işlerin olmayacağını net bir kararla teyit etti, herkesin anlaması gerekiyor, artık yeni bir şeyler söyleme vaktindeyiz.

CHP daha kuşatıcı, daha kapsayıcı, başarılı bir lidere ihtiyaç duyuyor ama bu Ekrem İmamoğlu da değil, bunu da belirteyim. Bir kere ağzı laf yapsın da eli de iş yapsın, bu halkın kesin net aradığı bir özellik oluyor. İstanbul’da aday olsa Ekrem İmamoğlu kazanamaz ki, girsin boyunun ölçüsünü alsın, çok net ifade ediyorum CHP’yi geleceğe taşıyacak başka bir söyleme ihtiyacı var CHP’nin.

Bakın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, emeklileri inip inim inletti, kesinlikle acımadı, böyle bir zamanda 7 bin 500 lira alıyor emekliler ve fakat CHP bu konuyu bile bir gündem haline getiremiyor.

Recep Tayyip Erdoğan yılbaşına kadar emekliye zam yok diyor, bu ne demek biliyor musunuz?

Vallahi billahi emeklinin ciğeri yanıyor. Her şey uçmuş, bakın Konya’da bile dolmuş parası 12 lira olmuş, emek, simit… Hepsi uçmuş.

Karpuz yiyemedi yahu millet.

İthal etsin de başkaları yesin Aziz Türk Milletinin yiyemediklerini…

Yazık yahu da…

Bunu bile dile getiremiyor CHP…

Kendi derdine düşmüş.

Halkla irtibatı yok çünkü CHP’lilerin zaten çoğu zengin durumdan etkilenmiyorlar bile, söylemleri de tabi havada kalıyor.

Ekonomik sıkıntılar, enflasyon, ev, araç fiyatları, aşırı zamlar, tarımda hala çözülememiş sorunların varlığı, Suriyeliler konularıyla, TL’nin değersizliği ve bunun da halkımızı yorması gibi sorunlar muhalefetin ne zaman gündem konusu olacak? Hala Anadolu’nun her köşesi Suriyeli dolu, vallahi billahi birçok ilde ilçede demografi bozuldu, Konya’da tramvaya binin, konuşulanları anlamıyorsunuz zira hepsi Arapça konuşuyor. Kim dile getirecek bunları?  

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin sorunlarını çözebilecek irade ve kudrete sahip diye oy verdi insanlar ama bütün bu desteğe rağmen durum ortada değil mi?

Bu haliyle bile yerel seçimde de başarılı olacak. Peki neden?

Halk yine ne umdur ne buldu.

Millet EYT’den emekli olduğuna pişman, evine 25 bin lira giren bir aile artık 7 bin 500 lira maaş alıyor ama bunu dillendirecek muhalefet yok…

Ne olur, gençleri darlamayın, üzerlerinde baskı oluşturmayın. Emin olun, artık yalan haberle, sosyal medya anarşisi ile internet zorbalıkları ile siyasette yol alınmaz.

Halkı anlayın, halkı dinleyin, bırakın terör örgütlerini halkla iş birliğine gidin.

Peki Recep Tayyip Erdoğan gerçekten bir yenilmez armada mı? Yenilemez mi?

Bakın çok açık yazıyorum, hayır böyle değil, AK Parti için kupon illerin başında gelen Konya’da bile AK Parti yenilebilir.

Zaten seçimlere bakın, çok ciddi oy kaybetti de… Kazanacak, kazanmak isteyen bir muhalefet yok ki karşımızda…

Şunu da çok net yazıyorum, AK Parti kazanmadı, Recep Tayyip Erdoğan kazanmadı, bundan hiç şüpheniz olmasın CHP kaybetti, Kemal Kılıçdaroğlu kaybetti.

Kemal Kılıçdaroğlu zaten kazanamazdı, neden ısrar ettiniz?

Seçimden sonra Kılıçdaroğlu istifa etseydi, milletin gözünde büyümeyecek miydi?

Ama yok, saçma sapan işler yapmaya devam ediyor.

Muğla’da maden düşmanlığı yapıyor…

Sanki dünya üzerinde madenlerinden faydalanmak isteyen tek ülke Türkiye…

Yahu o insanlar işsiz kalırsa kim verecek o insanların ekmeğini? CHP mi verecek? Yoksa çevrecilik adı altında bu ülkeye düşmanlık yapan saçma sapan tipler mi?

Ama CHP aklı başında tek iş yapmama konusunda ısrar ediyor.

Adalet diyor hala terör sevicileri koruyor Kemal Kılıçdaroğlu…

Öyle olunca da kimse kusura bakmasın zaten Kemal Kılıçdaroğlu doğru aday değildi, bu millet ile ünsiyet sağlayamazdı ve kaybedildi de şimdi bir şey değişiyor mu?

Gitmiyor, demokrasi, modernlik, gelişmişlik hepsi bitti… Kemal Kılıçdaroğlu ağabeyimiz koltuk derdine düştü…

Yahu bırakıver, gidiver, bak yerel seçimlerde de çok büyük hezimet yaşayacaksın, Ankara, İstanbul, Bolu, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Kırşehir gibi illerin tamamı elinden gidecek göremiyor musun?

Neden yahu bu kadar kolduk sevdası?

Neden Türkiye hep Kemal Sunal filmlerinin içinde debelenip duruyor gibi bir sosyal hayata mecbur bırakılır?

Neyse ben İYİ Parti’nin karar merciinde olsam çok açık yazıyorum CHP ile ittifakı bitiririm, daha fazla sağ merkeze gidebilecek argümanlar oluştururum.

Bir merkez medya ihtiyacı var İYİ Parti’nin…

Güçlü bir televizyon ve güçlü bir gazete…

Söylemler Türkiyeli, söylemler halkı anlayan Türkiye’yi ileriye taşıyacak şekilde, söylemler daha güçlü Türkiye… Kucaklayıcı, kapsayıcı bir dil.

Irkçılıktan, faşistlikten uzak, FETÖ gibi terör örgütlerine net karşı duruştan yola çıkılarak geleceğin Türkiye’sini inşa merkezli bir söylem.

Bunu yapabilirse kazanabilir ama CHP’nin yancısı olmaya devam ederse, Kemal Kılıçdaroğlu da bu şekilde konuşmaya devam ederse çok açık yazıyorum İYİ Parti daha fazla kaybedecek, hatta kaybolup gidecektir.

Evet, seçimin biri bitti, bizler halk olarak yine sıkıntının içindeyiz, emekli cayır cayır yanıyor ve halkı devlet adamlarımız yine anlamıyor ve yine muhalefette kaybedecek görüntüsü ile millete umut olamayacağını göstermiş oluyor.

Değişim muhalefetten başlamalı…

İyi de bunu anlayacak Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından kendini kurtarabilmiş, serin kanlı bir siyasi zemin oluşturabilecek liderlik nerede?

Değil mi ama…

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN