Konya Büyükşehir'in lise son sınıf öğrencilerine nakdi yardımı hesaplara yattı
2024-02-22 - 11:50
Konya Büyükşehir Belediyesi lise son sınıfta okuyan öğrencilere 3 bin lira nakdi destekte bulunacağını açıklamıştı. İlki Kasım ayında yapılan ödemelerin ikinci dilimi de hesaplara aktarıldı.

Konuya ilişkin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir paylaşım yaptı.

 “İlk defa geçen yıl başlattığımız uygulamadan öğrencilerimiz ve aileleri çok memnun kaldı. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek kıymetli gençlerimizin üniversite yolunda motivasyonlarını yükseltmek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”  diyen Başkan Altay, eğitim konusunda yürüttükleri önemli çalışmalardan birinin de üniversiteye hazırlanan 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için nakdi destek sağlamak olduğunu kaydetti. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya il sınırları içinde ikamet eden, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim (Açık Öğretim Lisesi) veren liselerde 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere 3 bin lira nakdi destek vereceğini duyurmuş, ödemelerin 1500 liralık ilk dilimi kasım ayında yapılmıştı. Daha önce açıklanan takvime göre ikinci 1500 liralık ödeme de hesaplara aktarılmış oldu. 

Nakdi eğitim desteği e-Devlet üzerinden yada PTT şubeleri aracılığı ile yapılıyor.

  • Beğen
YORUM YAZIN